header image
UMRLICE.NET arrow  Организовање arrow Организовање сахрана и испраћаја arrow ФУНЕРО - Суботица
ФУНЕРО - Суботица PDF Штампај E-mail

Суботица, Карађорђев пут бр. 2.

телефон: 024/55-44-33 (non-stop) 

Радно време:
- понедељак - петак 8-19 ч.
- суботом 8-14 ч.
- недељом 8-12 ч. 

Када сам 1990. године основао Приватно Погребно Предузеће „Фунеро" имао сам циљ, да у то доба веома ниски ниво сахрана преиначим на виши. Успео сам у томе. У овоме су ми много помогли моји сарадници и велечасни Стјепан Беретић (који је поверио нама бригу у црквеном делу Бајског гробља у Суботици), такође и месна самоуправа (која нам је омогућила да у сваком државном гробљу вршимо сахрану).

У чему смо били и остали другачији од осталих? Код сваког смртног случаја смо се трудили да се опходимо тако као да се ради о нашем даљњем рођаку. Само су такви сарадници могли да раде у предузећу до дана данашњег, који нису рутински радили него са осећањем.

    Увек смо обраћали пажњу на „ситнице", које иначе изгледају да су неважне: из делатности смо скроз искључили алкохол -за једну чашицу ракије добија се моментални отказ. Церемонијал мајстори су добили униформу која приличи врсти делатности, од возача до директора свако обавезно носи белу кошуљу са црном краватом. Церемонијал мајастори су обавезни да долазе на сахрану обријани, беле рукавице увек морају бити беле односно чисте, уместо чистих ципела никада се не смеју носити гумене чизме... Уместо жалосне црне боје наша специјална возила су бела.

    Сијасет оваквих „ситница" је било потребно да већина суботичана, без обзира на религију и нацилност, имају у нас поверење. Ово поверење из дана у дан морамо поново придобити. Никад не смемо да се опустимо. И када се догоди мала грешка у нашем раду, која чак не зависи од нас, али је увек непоправљива, дубоко се стидимо, трудимо се барем да коригујемо, а починиоца увек позовeмo на одговорност.

    Поверење је јако тешко стећи, али га је врло лако изгубити. Баш због тога сваки дан је нови испит нашег рада.

    Трудимо се да примерно одржавамо, да сређујемо наше гробље, стално и редовно. Наш циљ је да сва ова задња почивалишта буду што сређенија, негованија.

    Наше цене су увек биле конкурентне. Увек смо се трудили да не радимо лоше и јефтино, него квалитетно уз прихватљиву цену а тако нас и знају.

    Уверен сам, да овај стечени углед можемо сачувати и у будућности. Барем док сам ја жив.

Мишколци Јожеф,        
оснивач-директор „Фунера".

 

 

<Претходно   Следеће>

     Брза претрага - погодна само за једну реч.

Тренутно прегледа
број „online” присутних је 330
use your smartphone

ADVERTISE HERE

_________________